Je to jednoduché kuřecí řízky se obalí v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance, nakonec se usmaží a je hotovo.
Ale koho by to bavilo, taková nuda a pořád dokola … proto jsme pro vás připravily tyto recepty na nevšední řízku z kuřecího masa, které si zamilujete!
Vyzkoušejte a uvidíte, bude je milovat celá rodina!
Naše recepty
Do těstíčka můžeme místo mléka přidat i smetanu, víno, nebo pivo. Kromě těstíčka z mouky se dají řízky obalovat i v hustém bramborákovém nebo pikantním těstíčku.
K řízkům podáváme vařené brambory či bramborovou kaši a doplňujeme zeleninovým salátem nebo ovocným kompotem. Hodí se i bramborový salát.
Proč jíst kuřecí maso?
- Je výborným zdrojem proteinů, které jsou nezbytné jak pro podporu a nárůst svalové hmoty, tak pro regeneraci
- Díky nízkému obsahu tuku se dobře hodí pro redukční diety.
- Obsahuje niacin, jeden z vitamínů skupiny B, který ovlivňuje uvolňování energie ze sacharidů a podílí se na řízení hladiny krevního cukru, niacinu se také připisuje schopnost snižovat riziko vzniku rakoviny
- Zajišťuje příjem selenu, který chrání tělo při stresu, zvyšuje účinnost imunitního systému a je prevencí proti vzniku rakovinného bujení
- Obsahuje vitamín B6, který společně s niacinem ovlivňuje energetický metabolismus
- Je zdrojem fosforu, který udržuje zdravé zuby a kosti a má protizánětlivé účinky