Vynikající vajíčková pomazánka

Vynikající vajíčková pomazánka

Vejce jsou velmi užitečnou surovinou a používají se do mnoha pokrmů, případně poslouží i jako malá svačinka. Tenhle recept je svým způsobem klasika a hodí se pro každou příležitost. Pro milovníky pochoutek v tomto stylu doporučuji také recepty na hermelínovou pomazánku.

Ingredience:

  • 8 vajec
  • 1/2 hrnku majonézy
  • 1 lžička plnotučné nebo dijonské hořčice
  • 3 jarní cibulky
  • Sůl podle chuti
  • Špetka mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky mleté sladké papriky

Postup:

  • Vejce dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
  • Jakmile se začnou vařit, odstavíme je z tepla, zakryjeme poklicí a v horké vodě necháme odstát 12 minut.
  • Poté vyjmeme z hrnce, ochladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • Nakrájená vejce dáme do misky, vmícháme majonézu, hořčici i nakrájenou jarní cibulku.
  • Osolíme, opepříme a zasypeme sladkou paprikou.
  • Naposledy promícháme a servírujeme na čerstvém křupavém chlebu, ale také na slaných sušenkách či bagetě.
Lahodná vaječná směs na chléb a sendviče.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.