Vejce jsou velmi užitečnou surovinou a používají se do mnoha pokrmů, případně poslouží i jako malá svačinka. Tenhle recept je svým způsobem klasika a hodí se pro každou příležitost. Pro milovníky pochoutek v tomto stylu doporučuji také recepty na hermelínovou pomazánku.
Ingredience:
- 8 vajec
- 1/2 hrnku majonézy
- 1 lžička plnotučné nebo dijonské hořčice
- 3 jarní cibulky
- Sůl podle chuti
- Špetka mletého černého pepře
- 1/4 lžičky mleté sladké papriky
Postup:
- Vejce dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
- Jakmile se začnou vařit, odstavíme je z tepla, zakryjeme poklicí a v horké vodě necháme odstát 12 minut.
- Poté vyjmeme z hrnce, ochladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Nakrájená vejce dáme do misky, vmícháme majonézu, hořčici i nakrájenou jarní cibulku.
- Osolíme, opepříme a zasypeme sladkou paprikou.
- Naposledy promícháme a servírujeme na čerstvém křupavém chlebu, ale také na slaných sušenkách či bagetě.