Výpečky z vepřového masa na pivu

Výpečky z vepřového masa na pivu
Příprava: 30 minut Vaření: 140 minut Počet porcí: 5

Pivo je k tomuto druhu masa skvělou volbou, ale nemusíte jej mít jen ve sklenici vedle talíře. Přidejte jej do svého vaření a uvidíte, že to bude skvělá volba. 

Ingredience:

  • 1 kg vepřového masa (plec)
  • 6 středně velkých cibulí
  • 6 stroužků česneku
  • ½ l černého piva
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Na sádle nechte zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  • Přidejte na kostky pokrájené maso a zprudka osmahněte.
  • Poté vložte maso s cibulí do pekáče, zasypte paprikou, kmínem, osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
  • Přilijte černé pivo (zatím jen polovinu), přiklopte a dejte péct do  předehřáté trouby na 180 °C.
  • Pečte po dobu 90 minut a průběžně podlévejte zbytkem piva.
  • Po hodině a půl pečení zvyšte teplotu na 200°C, odkryjte víko a pečte dalších 20-30 minut dokřupava. 

Jako přílohu můžete zvolit špenát nebo zelí (bílé i červené) a k tomu bramborový knedlík, lokše nebo bramborové noky. 

Výpečky na pivu s karlovarským knedlíkem
design-newyork.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.