Pivo je k tomuto druhu masa skvělou volbou, ale nemusíte jej mít jen ve sklenici vedle talíře. Přidejte jej do svého vaření a uvidíte, že to bude skvělá volba.
Ingredience:
- 1 kg vepřového masa (plec)
- 6 středně velkých cibulí
- 6 stroužků česneku
- ½ l černého piva
- 1 lžíce sádla
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl
- pepř
Postup:
- Na sádle nechte zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky pokrájené maso a zprudka osmahněte.
- Poté vložte maso s cibulí do pekáče, zasypte paprikou, kmínem, osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
- Přilijte černé pivo (zatím jen polovinu), přiklopte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C.
- Pečte po dobu 90 minut a průběžně podlévejte zbytkem piva.
- Po hodině a půl pečení zvyšte teplotu na 200°C, odkryjte víko a pečte dalších 20-30 minut dokřupava.
Jako přílohu můžete zvolit špenát nebo zelí (bílé i červené) a k tomu bramborový knedlík, lokše nebo bramborové noky.