Fandíte lesnímu ovoci a můžete ho konzumovat v jakékoliv podobě? Pak právě pro vás jsou určeny recepty na borůvky.
Jsou lahodné, chutné a dají se z nich vykouzlit úžasné dobrůtky. Inspirujte se v našem článku.
Pozvěte své blízké či přátele na odpolední dýchánek, rodinnou oslavu nebo jen na posezení u kávy.
Překvapte je něčím novým, zajímavým, co pohladí jejich chuťové pohárky a zaplní jejich bříška, i když třeba jen na chvíli.
Naše recepty
Proč jíst borůvky?
Konzumací borůvek doplníme našemu tělu důležité vitamíny a minerály, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Co nejdůležitějšího obsahují?
- Vitamíny skupiny B
- Vitamín A, C, E a K
- Mangan
- Vápník
- Železo
- Hořčík
- Fosfor
- Draslík
- Zinek
- Organické kyseliny
- Velké množství vody
- Vlákninu
K čemu mohou být borůvky prospěšné?
- Pomáhají se snížením cholesterolu
- Zlepšují náš imunitní systém
- Mají pozitivní vliv na zrak
- Jsou doporučovány při potížích s aterosklerózou
- Snižují cukr v krvi
- Pomáhají s regenerací těla
- Mírní bolesti při menstruaci
- Disponují antibakteriálními účinky
V jaké podobě můžeme na borůvky narazit?
- Čerstvé
- Sušené
- Mletý prášek ze sušených plodů
- 100 % šťáva
- Sirup
- Džem
- Lyofilizované
- Mražené
Co je dobré si zapamatovat?
Když dáváme borůvky do mrazáku, vydrží tam až 12 měsíců, přičemž musí být uložené v krabičce či sáčku.