Fandíte lesnímu ovoci a můžete ho konzumovat v jakékoliv podobě? Pak právě pro vás jsou určeny recepty na borůvky.
Jsou lahodné, chutné a dají se z nich vykouzlit úžasné dobrůtky. Inspirujte se v našem článku.
Pozvěte své blízké či přátele na odpolední dýchánek, rodinnou oslavu nebo jen na posezení u kávy.
Překvapte je něčím novým, zajímavým, co pohladí jejich chuťové pohárky a zaplní jejich bříška, i když třeba jen na chvíli.
Naše recepty
Proč jíst borůvky?
Konzumací borůvek doplníme našemu tělu důležité vitamíny a minerály, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Co nejdůležitějšího obsahují?
- Vitamíny skupiny B
 - Vitamín A, C, E a K
 - Mangan
 - Vápník
 - Železo
 - Hořčík
 - Fosfor
 - Draslík
 - Zinek
 - Organické kyseliny
 - Velké množství vody
 - Vlákninu
 
K čemu mohou být borůvky prospěšné?
- Pomáhají se snížením cholesterolu
 - Zlepšují náš imunitní systém
 - Mají pozitivní vliv na zrak
 - Jsou doporučovány při potížích s aterosklerózou
 - Snižují cukr v krvi
 - Pomáhají s regenerací těla
 - Mírní bolesti při menstruaci
 - Disponují antibakteriálními účinky
 
V jaké podobě můžeme na borůvky narazit?
- Čerstvé
 - Sušené
 - Mletý prášek ze sušených plodů
 - 100 % šťáva
 - Sirup
 - Džem
 - Lyofilizované
 - Mražené
 
Co je dobré si zapamatovat?
Když dáváme borůvky do mrazáku, vydrží tam až 12 měsíců, přičemž musí být uložené v krabičce či sáčku.

              
              
              
              
              
              
              
Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček