Uzená panenka obalená ve slanině je křehké a chutné jídlo, které se snadno připravuje a pochutná si na něm celá rodina!
Co budete potřebovat
- 12-14 tenkých plátků slaniny
- 1 vepřová panenka
- 2 lžíce BBQ koření
Postup
- Na prkýnko nebo potravinářskou fólii položte 7-8 proužků slaniny v rovnoběžných řadách.
- Každý druhý proužek slaniny (začněte od druhého proužku) přehněte téměř až ke konci a položte jeden proužek slaniny napříč, kolmo na ostatní proužky.
- Přeložené proužky narovnejte zpět na plnou délku, pak přeložte ty proužky, které jste předtím nepřeložili a položte další proužek kolmo.
- Tento postup opakujte, dokud nedosáhnete konce.
- Zakryjte potravinářskou fólií a jemně slaninu poválejte válečkem.
- Slanina se může trochu zahřát a těžko se s ní pak pracuje, takže pokud to čas dovolí, před zabalením vepřové panenky ji nechte asi 15-20 minut vychladit.
- Vepřovou panenku hojně okořeňte a poté ji položte na jeden konec slaniny.
- Srolujte panenku se slaninou a svažte ji kuchyňským provázkem, abyste ji zajistili.
- Pokud nemáte provázek, můžete použít párátka, aby vše drželo na svém místě.
- Udírnu zahřejte na cca
- Začněte zahřátím udírny na přibližně 120-135 °C.
- Když je udírna zahřátá, přidejte několik malých kousků jabloňového dřeva nebo použijte dřevo z bílého ořechu.
- Vepřovou panenku uďte, dokud nedosáhne teploty 63 °C, aby se libové maso nevysušilo.
- Obvykle to trvá přibližně 1 hodinu.
- Po vyuzení zakryjte panenku alobalem a před krájením a podáváním ji nechte 5–10 minut odpočinout.
- Užijte si to!
V létě možná využijete i naše recenze ochlazovačů vzduchu. Jaké jsou výhody i nevýhody tohoto spotřebiče? Jak vlastně funguje? A bude fungovat ve vaší domácnosti?
A jak se liší od přenosné klimatizace? Na tyto otázky získáte odpovědi v našem článku!