Vývar z hovězího masa s houbami

Vývar z hovězího masa s houbami

Bramboračka bez brambor? I tak se dá nazvat vývar, do kterého se přidají právě houby. Houby zvolte ty, které máte nejraději.

Ingredience

  • 1,5 kg hovězího masa
  • 1 ks větší cibule
  • 1 ks celer
  • 1 ks petržel
  • 2 ks česneku
  • 4 větvičky petrželky
  • 5 kuliček nového koření
  • 8 kuliček pepře celého
  • 4 ks bobkového listu
  • Sůl
  • Vlasové nudle
  • Houby dle chuti (cca hrst)

Postup

  • Očištěné maso se zeleninou dejte do hrnce se studenou vodou.
  • Přidejte cibuli, česnek, nové koření, pepř, bobkový list a sůl.
  • Vyvářejte alespoň hodinu a půl.
  • Poté zceďte a maso se zeleninou nakrájejte.
  • Nakrájené suroviny vložte do hotového vývaru a přidejte nakrájené houby.
  • Ochuťte pepřem či solí dle chuti.
  • Na závěr nasypte nasekanou petrželkou a ještě chvíli povařte.
  • V jiném hrnci uvařte v osolené vodě vlasové nudle.
  • Zcezené nudle dejte do hlubokého talíře a zalijte hotovou polévkou.
Hovězí vývar s houbami
Zdroj: pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.