Vývar a knedlíčky nikdy nezklamou a u téhle kachní polévky to platí dvojnásob. Přesvědčte se sami.
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 1 kachní skelet
- 1 cibule
- 2 bobkové listy
- 20 g sušených hub
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1 stonek řapíkatého celeru
- voda
- 1 vejce
- 1 šálek mouky
- sůl, pepř
Postup
- První si uděláme těsto na knedlíčky. Smícháme vejce, vodu a sůl a tuto směs nalijeme do mouky. Těsto hněteme asi 5 minut.
- Z těsta uděláme placku a necháme zatím stranou, aby nám oschlo.
- Kachní skelet nakrájíme na kousky, vložíme do studené vody a držíme teplotu těsně pod bodem varu.
- V pánvi si rozehřejeme olej, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dokud nebude zkaramelizovaná.
- Jakmile nám těsto trochu uschne tak to na hrubém struhadle nastrouháme. Takto připravené knedlíčky necháme ještě uschnout na utěrce.
- Do vývaru přidáme bobkový list, pepř a sušené houby a na mírném plameni vaříme 90 minut.
- Obereme kachní maso a vložíme zpět do polévky.
- První si uděláme těsto na knedlíčky. Smícháme vejce, vodu a sůl a tuto směs nalijeme do mouky. Těsto hněteme asi 5 minut.
- Z těsta uděláme placku a necháme zatím stranou, aby nám oschlo.
- Kachní skelet nakrájíme na kousky, vložíme do studené vody a držíme teplotu těsně pod bodem varu.
- V pánvi si rozehřejeme olej, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dokud nebude zkaramelizovaná.
- Jakmile nám těsto trochu uschne tak to na hrubém struhadle nastrouháme. Takto připravené knedlíčky necháme ještě uschnout na utěrce.
- Do vývaru přidáme bobkový list, pepř a sušené houby a na mírném plameni vaříme 90 minut.
- Obereme kachní maso a vložíme zpět do polévky.
- V dalším hrnci si dáme vařit vodu, osolíme a uvaříme si knedlíčky. Ty jsou uvařené jakmile nám vyplavou na povrch.
- Polévku servírujeme s knedlíčky.