Kombinace uzené makrely, křenu, zakysané smetany, koření a bylinek je dokonalým spojením mnoha rozmanitých chutí. Natřená na krekry může být skvělým zpestřením na domácí oslavy či večírky.
Ingredience:
- 150 g uzené makrely
- 2 PL zakysané smetany
- 1 čajová lžička křenové pasty či krému
- 1 PL čerstvé petrželky
- čerstvá šťáva z 1/2 citronu
- sůl
- pepř
Postup:
- V kuchyňském robotu zpracujte kousky vykostěné a kůže zbavené makrely, zakysanou smetanu, křenovou pastu a citronovou šťávu.
- Případně lze všechny ingredience zpracovat a smíchat též v misce za pomoci vidličky.
- Do vzniklé směsi přidělte petrželku a promíchejte.
- Na závěr dochuťte solí s pepřem, případně přidejte více citronové šťávy.
Pomazánku podávejte namazanou na čerstvém pečivu.