Výživná makrelovo-křenová pomazánka

Výživná makrelovo-křenová pomazánka
Příprava: 15 minut Počet porcí: 4

Kombinace uzené makrely, křenu, zakysané smetany, koření a bylinek je dokonalým spojením mnoha rozmanitých chutí. Natřená na krekry může být skvělým zpestřením na domácí oslavy či večírky.

Ingredience:

  • 150 g uzené makrely
  • 2 PL zakysané smetany
  • 1 čajová lžička křenové pasty či krému
  • 1 PL čerstvé petrželky
  • čerstvá šťáva z 1/2 citronu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. V kuchyňském robotu zpracujte kousky vykostěné a kůže zbavené makrely, zakysanou smetanu, křenovou pastu a citronovou šťávu.
  2. Případně lze všechny ingredience zpracovat a smíchat též v misce za pomoci vidličky.
  3. Do vzniklé směsi přidělte petrželku a promíchejte.
  4. Na závěr dochuťte solí s pepřem, případně přidejte více citronové šťávy.

Pomazánku podávejte namazanou na čerstvém pečivu.

Miska ve tvaru srdíčka s makrelovou pomazánkou.
zdroj: therealmealdeal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.