Mimo polévky si můžete připravit i lahodný, svěží a lehký salát z řapíkatého celeru. Tento recept je slavným kouskem z hotelu Waldorf Astoria.
Ingredience:
- 6 lžic majonézy (nebo bílého jogurtu)
- 1 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky soli
- špetka čerstvě namletého černého pepře
- 2 sladká jablka
- 1 hrnek červeného hrozna bez pecek (nebo ¼ hrnku rozinek)
- 1 hrnek řapíkatého celeru (nakrájeného na malé kousky)
- 1 hrnek nasekaných, zlehka opražených vlašských ořechů
- ledový salát
Postup:
- Ve středně velké míse si smíchejte majonézu (jogurt), citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Přimíchejte oloupaná, na kostičky nakrájená jablka, na tenké plátky nakrájený celer, na poloviny nakrájené hrozno a ořechy.
- Podávejte na listu ledového salátu.