Waldorfský salát s bramborami

Waldorfský salát s bramborami

Tradiční recept na salát Waldorf je obvykle směsí jablek, řapíkatého celeru a vlašských ořechů, ale přidání brambor z něj udělá výraznější a vydatnější pokrm. Vyzkoušejte ho!

Ingredience:

  • 2 kg baby brambor
  • šťáva ze 2 citronů a kůra z 1
  • 180 ml olivového oleje
  • 120 ml crème fraîche
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 3 zelená jablka, bez jadřinců, najemno nakrájená
  • 5 tyčinek řapíkatého celeru, nasekaných
  • 200 g kousků opečených vlašských ořechů
  • natrhané listy velkého trsu řeřichy

Postup       

  1. Brambory vložte do velkého hrnce se studenou osolenou vodou, přiveďte k varu a poté vařte 10–15 minut doměkka.
  2. Slijte a poté brambory vyklopte do velké salátové mísy, aby trochu vychladly.
  3. Mezitím prošlehejte citronovou šťávu a kůru s olivovým olejem, crème fraîche a hořčicí.
  4. Podle chuti okořeňte, poté promíchejte s teplými bramborami.
  5. Přidejte zbývající přísady, znovu promíchejte a ihned teplé podávejte.
Salát z brambor, řapíkatého celeru s dresinkem servírovaný v hlubokém talíři s vedle položenou vidličkou.
www.deliciousmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.