Domácí recepty na maso pečené v listovém těstě na 5 různých způsobů. Vyzkoušejte tuto delikatesu i vy!

Čekáte návštěvu a přemýšlíte, čím je pohostíte?

Už nemusíte!

Připravili jsme si pro vás totiž 5 luxusních receptů na pokrm Wellington, které ocení i ti nejnáročnější hosté.

Ochutnejte klasickou variantu s hovězí svíčkovou, ale i třeba o něco méně tradiční verzi s lososem či mletým masem.

Tak pojďme na to!

Inspirujte se i našimi dalšími recepty s vepřovou panenkou v hlavní roli. Budete se olizovat!

Historie pokrmu Wellington

Pokrm byl pravděpodobně poprvé připraven na oslavu prvního vévody z Wellingtonu, Arthura Wellesleyho, a jeho vítězství v bitvě u Waterloo 18. června 1815. Vévoda získal svůj titul poté, co o rok dříve porazil Napoleona Bonaparta, a nikoli dlouho poté, co se stal premiérem. Taková ikonická postava potřebovala zvěčnit, a tak po něm pojmenovali hovězí pokrm pečený v těstíčku.

Maso pečené v těstě je oblíbenou kulinářskou technikou v mnoha zemích po mnoho staletí. Řekové byli první, kdo obalil maso pastou z mouky a vody. Hovězí Wellington se však nejvíce podobá francouzskému filet de boeuf en croute a mohl být po bitvě u Waterloo pouze přejmenován na Beef Wellington, spíše než aby to byl pokrm speciálně vytvořený pro vévodu z Wellingtonu.

Zatímco Wellington je extrémně populární v Evropě, našel si oblibu také ve Spojených státech. Hovězí Wellington byl údajně oblíbeným jídlem Richarda Nixona.

A závěrečný tip od kuchaře Gordona Ramsayho: „Nejdůležitější je hovězí Wellington nekrájet na tenké plátky. Krájejte ho na plátky tlusté cca 2,5 cm.“

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.