Wrapy s grilovaným halloumi a cizrnou

Wrapy s grilovaným halloumi a cizrnou

Tyto pikantní wrapy s grilovacím sýrem halloumi a křupavou cizrnou jsou jednoduše božské! Podávejte je s mátovo-jogurtovou omáčkou a rázem máte na stole rychlý vegetariánský oběd nebo večeři.

Ingredience

Na pečenou cizrnu:

  • 1 plechovka cizrny (400 g), scezené, opláchnuté a vysušené
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky uzené papriky
  • ½ lžičky drceného římského kmínu
  • ¼ lžičky mořské soli

Na mátovo-jogurtovou omáčku:

  • ½ šálku obyčejného přírodního jogurtu
  • 6 nebo 7 nasekaných lístků máty
  • kůra z ½ citronu
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • ¼ lžičky mořské soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře

Na halloumi:

  • kůra z 1 malé limetky
  • 1 a ½ lžíce olivového oleje
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • ¼ lžičky uzené papriky
  • ½ lžičky sušených listů koriandru
  • ¼ lžičky sušených červených chilli vloček
  • 1 balení halloumi (250g), scezeného a opláchnutého pod studenou tekoucí vodou, poté nakrájeného na tenké plátky

Na wrapy:

  • 4 velké měkké wrapy
  • ½ šálku baby špenátu
  • 8 nakrájených cherry rajčat
  • 4 jarní cibulky, bílá část nakrájená na tenké plátky
  • ¼ střední okurky, nakrájená na plátky
  • po jedné hrstičce lístků máty a petrželky
  • limetkové klínky na servírování

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. Cizrnu sceďte, opláchněte a osušte.
  3. Nasypte cizrnu na plech do trouby.
  4. Cizrnu pokapejte 1 lžící olivového oleje a poté dobře promíchejte.
  5. Cizrnu posypte ½ lžičky uzené papriky, ½ lžičky římského kmínu a ¼ lžičky mořské soli.
  6. Pořádně s plechem protřepejte a ujistěte se, že je všechna cizrna pokrytá kořením.
  7. Pečte 30 minut, nebo dokud není cizrna křupavá, v polovině pečení cizrnu otočte.
  8. Přidejte všechny ingredience na jogurtovou omáčku do malé misky a dobře promíchejte.
  9. Nechte omáčku v lednici, dokud nebudete připraveni ji podávat.
  10. Nakrájejte halloumi na tenké plátky.
  11. V mělké misce smíchejte 1 lžičku římského kmínu, ¼ lžičky uzené papriky, ½ lžičky sušeného koriandru, kůru z 1 malé limetky a ¼ lžičky sušených červených chilli vloček.
  12. Zahřejte pánev na střední teplotu.
  13. Každý plátek halloumi potřete z každé strany olivovým olejem.
  14. Ponořte obě strany halloumi do směsi koření.
  15. Položte halloumi na pánev a opékejte každou stranu do zlatova, asi 3 nebo 4 minuty na každé straně.
  16. Budete to muset udělat ve dvou dávkách.
  17. Položte wrap na čisté prkénko.
  18. Doprostřed wrapu přidejte malou hrst baby špenátu.
  19. Ke špenátu přidejte plátky okurky a rajčat.
  20. Navrch dejte dva plátky halloumi.
  21. Přidejte kopeček jogurtové omáčky.
  22. Přidejte nakrájenou jarní cibulku, pár lístků máty, pár lístků petrželky a na vše vymačkejte trochu limetkové šťávy.
  23. Přidejte lžíci nebo dvě pečené cizrny.
  24. Spodní část wrapu přehněte přes náplň a poté přeložte přes každou stranu.
  25. Ihned podávejte.
Pikantní wrapy s halloumi, čerstvou zeleninou a křupavou cizrnou servírované na talířku.
www.thelastfoodblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.