Tyto pikantní wrapy s grilovacím sýrem halloumi a křupavou cizrnou jsou jednoduše božské! Podávejte je s mátovo-jogurtovou omáčkou a rázem máte na stole rychlý vegetariánský oběd nebo večeři.
Ingredience
Na pečenou cizrnu:
- 1 plechovka cizrny (400 g), scezené, opláchnuté a vysušené
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky uzené papriky
- ½ lžičky drceného římského kmínu
- ¼ lžičky mořské soli
Na mátovo-jogurtovou omáčku:
- ½ šálku obyčejného přírodního jogurtu
- 6 nebo 7 nasekaných lístků máty
- kůra z ½ citronu
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- ¼ lžičky mořské soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
Na halloumi:
- kůra z 1 malé limetky
- 1 a ½ lžíce olivového oleje
- 1 lžička drceného římského kmínu
- ¼ lžičky uzené papriky
- ½ lžičky sušených listů koriandru
- ¼ lžičky sušených červených chilli vloček
- 1 balení halloumi (250g), scezeného a opláchnutého pod studenou tekoucí vodou, poté nakrájeného na tenké plátky
Na wrapy:
- 4 velké měkké wrapy
- ½ šálku baby špenátu
- 8 nakrájených cherry rajčat
- 4 jarní cibulky, bílá část nakrájená na tenké plátky
- ¼ střední okurky, nakrájená na plátky
- po jedné hrstičce lístků máty a petrželky
- limetkové klínky na servírování
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Cizrnu sceďte, opláchněte a osušte.
- Nasypte cizrnu na plech do trouby.
- Cizrnu pokapejte 1 lžící olivového oleje a poté dobře promíchejte.
- Cizrnu posypte ½ lžičky uzené papriky, ½ lžičky římského kmínu a ¼ lžičky mořské soli.
- Pořádně s plechem protřepejte a ujistěte se, že je všechna cizrna pokrytá kořením.
- Pečte 30 minut, nebo dokud není cizrna křupavá, v polovině pečení cizrnu otočte.
- Přidejte všechny ingredience na jogurtovou omáčku do malé misky a dobře promíchejte.
- Nechte omáčku v lednici, dokud nebudete připraveni ji podávat.
- Nakrájejte halloumi na tenké plátky.
- V mělké misce smíchejte 1 lžičku římského kmínu, ¼ lžičky uzené papriky, ½ lžičky sušeného koriandru, kůru z 1 malé limetky a ¼ lžičky sušených červených chilli vloček.
- Zahřejte pánev na střední teplotu.
- Každý plátek halloumi potřete z každé strany olivovým olejem.
- Ponořte obě strany halloumi do směsi koření.
- Položte halloumi na pánev a opékejte každou stranu do zlatova, asi 3 nebo 4 minuty na každé straně.
- Budete to muset udělat ve dvou dávkách.
- Položte wrap na čisté prkénko.
- Doprostřed wrapu přidejte malou hrst baby špenátu.
- Ke špenátu přidejte plátky okurky a rajčat.
- Navrch dejte dva plátky halloumi.
- Přidejte kopeček jogurtové omáčky.
- Přidejte nakrájenou jarní cibulku, pár lístků máty, pár lístků petrželky a na vše vymačkejte trochu limetkové šťávy.
- Přidejte lžíci nebo dvě pečené cizrny.
- Spodní část wrapu přehněte přes náplň a poté přeložte přes každou stranu.
- Ihned podávejte.
Podívejte se také na naše recepty na jednoduché a chutné plněné tortilly!