Neuvěřitelně snadný japonský recept na smažené udon nudle s výraznou omáčkou, zeleninou a mletým masem, který zvládnete připravit za pouhých 20 minut!
Ingredience
- 370 g předvařených udon nudlí, vakuově balených
- 2 a ½ šálků restované zeleniny, nakrájené (žampiony, pak choi, cibule)
- 2 stonky jarní cibulky, nakrájené na 5 cm dlouhé kusy
- 200 g mletého masa (můžete použít jakékoli – hovězí, kuřecí, krůtí, vepřové, krevety)
- 1 lžíce avokádového oleje
Na omáčku
- 2 a ½ lžíce tmavé sójové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce mirinu
- 2 lžičky třtinového cukru
- ½ lžičky rýžového vinného octa
Postup
- Všechny ingredience na omáčku smíchejte v malé misce a dejte stranou.
- Vyjměte udon nudle z obalu a přidejte je do hrnce s vroucí vodou.
- Jemně míchejte, dokud se nudle neoddělí a nebudou pružné.
- To by mělo trvat 1-2 minuty. Jsou předvařené, takže je nepřevařte, protože mohou být příliš měkké.
- Opláchněte a sceďte nudle pod studenou vodou.
- Pokud je nepoužijete hned, pokapejte je trochou oleje, aby se nepřilepily.
- Zahřejte pánev na vysoké teplotě a přidejte olej.
- Přidejte mleté maso a za stálého míchání opékejte, dokud nebude téměř uvařené.
- Přidejte zeleninu a za stálého míchání opékejte, dokud není maso zcela propečené a zelenina měkká.
- Dále přidejte nudle, omáčku a jarní cibulku.
- Pokud chcete, přidejte méně omáčky.
- Pokračujte v restování za stálého míchání asi 3 minuty nebo dokud se vše dobře nespojí.
- Ihned podávejte.