Udon nudle s mletým masem a zeleninou

Udon nudle s mletým masem a zeleninou
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Neuvěřitelně snadný japonský recept na smažené udon nudle s výraznou omáčkou, zeleninou a mletým masem, který zvládnete připravit za pouhých 20 minut!

Ingredience

  • 370 g předvařených udon nudlí, vakuově balených
  • 2 a ½ šálků restované zeleniny, nakrájené (žampiony, pak choi, cibule)
  • 2 stonky jarní cibulky, nakrájené na 5 cm dlouhé kusy
  • 200 g mletého masa (můžete použít jakékoli – hovězí, kuřecí, krůtí, vepřové, krevety)
  • 1 lžíce avokádového oleje

Na omáčku

  • 2 a ½ lžíce tmavé sójové omáčky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce mirinu
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • ½ lžičky rýžového vinného octa

Postup

  • Všechny ingredience na omáčku smíchejte v malé misce a dejte stranou.
  • Vyjměte udon nudle z obalu a přidejte je do hrnce s vroucí vodou.
  • Jemně míchejte, dokud se nudle neoddělí a nebudou pružné.
  • To by mělo trvat 1-2 minuty. Jsou předvařené, takže je nepřevařte, protože mohou být příliš měkké.
  • Opláchněte a sceďte nudle pod studenou vodou.
  • Pokud je nepoužijete hned, pokapejte je trochou oleje, aby se nepřilepily.
  • Zahřejte pánev na vysoké teplotě a přidejte olej.
  • Přidejte mleté ​​maso a za stálého míchání opékejte, dokud nebude téměř uvařené.
  • Přidejte zeleninu a za stálého míchání opékejte, dokud není maso zcela propečené a zelenina měkká.
  • Dále přidejte nudle, omáčku a jarní cibulku.
  • Pokud chcete, přidejte méně omáčky.
  • Pokračujte v restování za stálého míchání asi 3 minuty nebo dokud se vše dobře nespojí.
  • Ihned podávejte.
Smažené nudle s výraznou omáčkou, zeleninou a mletým masem v misce nabírané hůlkami.
www.drivemehungry.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.