Znáte recepty na yorkshirský pudink? Pokud zatím ne, určitě ho vyzkoušejte, protože je to super pochoutka i pro ty z vás, kteří nemají rádi sladké.
Žádné sypání pudinkového prášku do mléka a hlídání, aby se nám to nepřipálilo.
Připravte svým blízkým tento zajímavý pokrm a podávejte ho třeba ke guláši, k masové směsi nebo k vydatné polévce, případně jim na něj mázněte nějakou dobrou pomazánku.
Oproti tomu klasickému se připravuje v troubě a je bleskurychle nachystaný i když jej budete dělat až na poslední chvíli.
Naše recepty
Co je yorkshirský pudink
Ve skutečnosti to není žádný sladký dezert, jak se mnozí podle názvu domnívají. Naopak je to pečená příloha, která je naprosto ideální k pokrmům s masem. Můžete jej připravit k bifteku, hovězí pečeni, guláši, ale i k jakékoliv masové směsi či ke grilovanému masu.
Přestože je to v podstatě produkt rychlého občerstvení, našel si své místo nejen v lepších restauracích, ale také v našich domácích kuchyních. Tato zvláštní specialita britské kuchyně je perfektní pro každého, kdo chce zkusit jinou přílohu než jen brambory, rýži nebo třeba bílé pečivo.
Stejně jako je pro nás tradiční velikonoční nádivka, je v Británii běžný tento anglický pudink. Je dobré zmínit, že i když se v receptech běžně objevuje sádlo, olej a podobné tuky, tak původně se používala šťáva, kterou pustilo během pečení hovězí maso.
Jak dosáhnout perfektních výsledků při výrobě yorkshirského pudinku?
- Když necháme těsto odležet déle, bude mít těsto i výsledný produkt daleko lepší chuť.
- Někdo tvrdí, že je lepší studené těsto, že se tím získá lepší konzistenci, ale těsto, které odpočívalo při pokojové teplotě bude při pečení vyšší.
- Když se kombinuje mléko s vodou, bude yorkshirský pudink křupavější a mnohem více vykyne.