Tento recept pochází z Maroka. Jde o pokrm, který se může servírovat teplý jako zeleninová omáčka k rýži nebo kuskusu, anebo studený jako pomazánka nebo dip.
Ingredience
- 1 lilek
- 2 rajčata
- 3 PL olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 2 PL koriandru
- 1 PL citronové šťávy
- 1 ½ ČL medu
- 1 ČL uzené papriky
- ½ ČL mletého římského kmínu
- sůl
- ¼ ČL kajenského pepře
Postup
- Lilek a rajčata nakrájejte na menší kousky.
- Česnek nasekejte na jemno.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmažte na něm lilek a rajčata.
- Přidejte všechny ostatní ingredience, promíchejte a podlijte vodou.
- Vařte pod pokličkou dokud zelenina nezměkne.
- Poté sundejte pokličku a nechte přebytečnou vodu vyvařit.
- Směs přendejte do misky a rozmačkejte ji šťouchadlem na brambory.
- Nechte vychladnout a servírujte namazané na pečivu, nebo jako dip.
