Žabí hubičky s povidly

Žabí hubičky s povidly

Každá náplň má něco do sebe, a když je vyrobená ze švestek a ještě k tomu doma, pak je luxusní chuť zajištěna na 100 %. Ostatně kdo by nemiloval vše, co je povidlové.

Ingredience:

Na těsto:

  • 200 g másla (může být i Hera)
  • 300 g hladké mouky
  • 1 vejce velikosti M
  • 2 polévkové lžíce octa
  • Špetka soli

Na dohotovení:

  • Domácí švestková povidla (kdo nemá, může samozřejmě použít kupovaná)
  • Moučkový cukr na obalování

Postup:

  • Mouku prosejeme do mísy, přidáme na kostky nakrájené změklé máslo, vejce, sůl a nakonec ocet.
  • Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvarujeme kouli a dáme na 2 – 3 hodiny odpočívat do chladničky.
  • Poté si předehřejeme troubu na 170 stupňů a připravíme plech vyložený pečícím papírem.
  • Těsto dáme na pomoučený vál a rozválíme na plát o tloušťce cca 3 mm.
  • Pomocí kulatého vykrajovátka, skleničky nebo hrnku vykrojíme stejně velká kolečka.
  • Každé kolečko položíme do formy na pirohy nebo taštičky, do středu dáme trochu povidel a překlopíme.
  • Pevně stlačíme, aby se okraj těsta uzavřel a během pečení nám povidla nevytékala ven.
  • Takto nachystané škebličky položíme na plech a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme asi 15 – 17 minut, hotové vyndáme z trouby a ještě horké obalíme v moučkovém cukru.
Žabí huby plněné domácími švestkovými povidly.
Zdroj: https://tortyodmamy.sme.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.