Po namáhavé zabijačce musí přijít odměna. Tu si nejlépe vychutnáte zpracováním masa, které z ní pochází. Tentokrát budeme potřebovat maso a vnitřnosti vepře.
INGREDIENCE
- 600 g vepřové krkovice
- 250 g vepřového laloku
- 350 g vepřových vnitřností (ledviny, slezina, játra, jazyk, mozeček, srdce)
- 250 g cibule
- sádlo
- paprika sladká mletá
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 3 stroužky česneku
- 40 g hladké mouky
POSTUP
- Cibuli si nakrájíme nadrobno a smažíme na sádle do tmava.
- Maso si nakrájíme na kostičky, vnitřnosti si odblaníme a nakrájíme.
- K tmavé cibuli přidáme maso a restujeme do zatažení.
- Pak zasypeme paprikou a chvilku restujeme.
- Zalijeme vodou, přidáme kmín, sůl, pepř a dusíme do měkka.
- Ke konci přidáme prolisovaný česnek, zahustíme moukou smíchanou s vodou a vaříme ještě 10 minut.