Záhorácké závitky z hovězího masa

Záhorácké závitky z hovězího masa

masovou roládu plníme slaninou, proužky kyselé okurky a orestovanou cibulkou, díky které je obzvlášť chutná. Kus hovězího masa na roládu, které v receptu používáme je rumpsteak, který je obzvlášť křehký a šťavnatý.

Co budeme potřebovat

  1. 4 plátky hovězího masa
  2. 700 g kysaného zelí
  3. 500 ml hovězího vývaru
  4. 250 ml červeného vína
  5. 50 g uzené slaniny
  6. 4 cibule
  7. Mrkev
  8. Kyselé okurky
  9. 3 stroužky česneku
  10. 4 lžíce oleje
  11. Lžíce rajčatového protlaku
  12. Bobkový list
  13. Lžíce másla
  14. 4 lžičky hořčice
  15. Sůl
  16. Pepř
  17. Mouka

Postup

  1. Slaninu nakrájíme na malé kostičky
  2. Cibuli nakrájíme na tenké plátky
  3. Kyselé okurky zase rozřežeme na tenké proužky
  4. Česnek buď prolisujeme, nebo nasekáme nahrubo
  5. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka
  6. Ve větší pánvi si na střední teplotu orestujeme slaninu s polovinou množství cibule a trochou oleje
  7. Restujeme po dobu 3 minut a poté stáhneme z plotny
  8. Jednotlivé plátky hovězího masa si osušíme kuchyňskou utěrkou
  9. Každý plátek potřeme hořčicí, osolíme a opepříme
  10.  Přidáme orestovanou slaninu s cibulí a nakrájené okurky
  11. Plátky srolujeme do rolády a převážeme provázkem
  12. V pánvi si rozpustíme máslo s olejem
  13. Přidáme rolády a z každé strany je po dobu 3-4 minut opékáme
  14. Poté rolády vyndáme a dáme stranou
  15. Do pánve přidáme mrkev, zbylou cibuli, česnek a protlak
  16. Směs začneme restovat
  17. Po 3 minutách restování, roládu vrátíme do pánve
  18. Vše zalijeme vývarem a červeným vínem
  19. Přidáme bobkový list a vše přivedeme k varu
  20. Vaříme tak dlouho, dokud se část tekutiny neodpaří
  21. Poté pánev přikryjeme a na střední teplotu necháme v pánvi dusit přibližně 1,5 hodiny
  22. Závitky z pánve vyndáme a dáme stranou
  23. Omáčku dochutíme solí, pepřem a podle potřeby zahustíme moukou
  24. Kysané zelí zahříváme ve velkém hrnci na mírnou teplotu 5-10 minut
  25. Přidáme trochu vývaru a hořčice a za občasného míchání prohříváme
  26. Záhorácké závitky podáváme na kysaném zelí, přelité omáčkou z červeného vína a
Závitek z hovězího masa se zelím a omáčkou z výpeku.
Zdroj: frugalhausfrau.com

Pokud dáváte přednost krémové omáčce, můžete do ní vmíchat hustou smetanu.

Roládu a omáčku podávejte s domácími Spätzlemi nebo domácím houskovým či bramborovým knedlíkem nebo vařenými bramborami.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.