Příprava: 40 minut
Vaření: 80 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- maso ze zajíce (může být jenom zaječí předek)
- 1,5 l vody
- 1-2 cibule
- 6 kuliček pepře
- 6 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- špetka tymiánu
- lžička soli
- 4 lžíce strouhaného perníku
- 5 dkg nakrájených rozinek
- 5 dkg nakrájených mandlí
- citronová šťáva
- cukr a 2 lžíce tuku a 2 lžíce hladké mouky na tmavší jíšku.
Postup receptu
- Omyté a očištěné maso dáme vařit do osolené vody společně s cibulí nakrájenou na plátky a s kořením
- Když je maso měkké, vyjmeme je, vývar scedíme a zahustíme jej tmavší máslovou jíškou a strouhaným perníkem
- Přidáme nakrájené rozinky a mandle a omáčku povaříme
- Nepřikrýváme, aby nezřídla
- Nakonec dochutíme citronovou šťávou (nebo octem) a cukrem do pikantní sladkokyselé chuti
- Příloha: jemný knedlík