Příprava: 30 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 zajíc
- 150 g slaniny
- 2 mrkve
- petržel
- celer
- cibule
- pepř
- tymián
- bobkový list
- kousek citronové kůry
- trocha mouky na zahuštění.
Postup receptu
- Osolený zadek zajíce protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou
- V pékáči si usmažíme na naudličky nakrájenou mrkev, petržel, celer, cibuli, pepř, nové koření, bobkový list, tymiˇan, kousek citr
- kůry
- Připravený zadek vložíme do pekáče, zalijeme vodou a pečeme ho do červena, měkké maso rozsekáme na porce, šťávu zahustíme s rozkvedlanou moukou, povaříme, pak procedíme a zaleninu rozmačkáme a nakonec přidáme smetanu na zahuštění
- Výborná je k tomu knedle nebo nočky