Základní recept na listové těsto

Základní recept na listové těsto

INGREDIENCE

  • 250 g hladké mouky
  • 50 g hrubé mouky
  • 250 g másla
  • 1 žloutek
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička octa
  • 125 ml vody

POSTUP

Postupujte podle videoreceptu:

Listové těsto - jak si ho udělat jednoduše doma.

Na klasický štrúdl se používá tažené těsto. Pokud vám ale jeho příprava přijde složitá, pracná, nebo máte málo času, zkuste tento recept z listového těsta.

INGREDIENCE

  • 1 balení listového těsta
  • jablka
  • rozinky
  • skořice
  • cukr
  • strouhanka
  • vejce

POSTUP

  1. Listové těsto rozdělte na polovinu.
  2. Každou polovinu zvlášť rozválejte na tenkou placku.
  3. Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle, přebytečnou šťávu vymačkejte.
  4. Těsto rovnoměrně posypte tenkou vrstvou strouhanky.
  5. Na ni navršte jablka, zasypte omytými rozinkami, cukrem a skořicí.
  6. Vše opatrně zamotejte do závinu (doporučujeme vše připravovat na kvalitní pracovní desce ať se těsto zbytečně nelepí). 
  7. Závin přesuňte na plech vystlaný pečicím papírem
  8. Postup opakujeme s druhou plackou.
  9. Záviny před pečením potřete rozšlehaným vejcem.
  10. Pečte ve vyhřáté troubě při 200 stupňů Celsia cca 20 minut.
jablečný štrůdl z listového těsta
Zdroj: gusto.at

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.