INGREDIENCE
- 250 g hladké mouky
- 50 g hrubé mouky
- 250 g másla
- 1 žloutek
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička octa
- 125 ml vody
POSTUP
Postupujte podle videoreceptu:
Na klasický štrúdl se používá tažené těsto. Pokud vám ale jeho příprava přijde složitá, pracná, nebo máte málo času, zkuste tento recept z listového těsta.
INGREDIENCE
- 1 balení listového těsta
- jablka
- rozinky
- skořice
- cukr
- strouhanka
- vejce
POSTUP
- Listové těsto rozdělte na polovinu.
- Každou polovinu zvlášť rozválejte na tenkou placku.
- Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle, přebytečnou šťávu vymačkejte.
- Těsto rovnoměrně posypte tenkou vrstvou strouhanky.
- Na ni navršte jablka, zasypte omytými rozinkami, cukrem a skořicí.
- Vše opatrně zamotejte do závinu (doporučujeme vše připravovat na kvalitní pracovní desce ať se těsto zbytečně nelepí).
- Závin přesuňte na plech vystlaný pečicím papírem
- Postup opakujeme s druhou plackou.
- Záviny před pečením potřete rozšlehaným vejcem.
- Pečte ve vyhřáté troubě při 200 stupňů Celsia cca 20 minut.