Základní recept na piškotové těsto

Základní recept na piškotové těsto

Chcete připravovat piškotovou roládu, která se vždycky povede? Osvojte si klasické piškotové těsto a máte vyhráno.

INGREDIENCE

  • 6 vajec
  • 6 lžic polohrubé mouky a cukru krupice

POSTUP

  1. Oddělte žloutky od bílků
  2. Žloutky vyšlehejte do pěny.
  3. Z bílků ušlehejte sníh a společně s polohrubou moukou ho vmíchejte do žloutkové pěny.
  4. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 200° dozlatova, přibližně 8 minut
  6. Po vyndání z trouby těsto obraťte spodní stranou nahoru
  7. Stáhněte pečící papír a roládu alespoň do půlky zarolujte.
  8. Nechte vychladnou, rozrolujte, pomažte náplní a zarolujte po celé délce.
Roláda z piškotového těsta s lístkem máty a ovocem
Zdroj: splenda.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.