Základní recept na zavařeninu z rybízu

Základní recept na zavařeninu z rybízu

Tato metoda konzervování rybízu vás překvapí svou jednoduchostí a také tím, že kromě bílého, červeného, nebo černého rybízu budete potřebovat jen 2 ingredience, které máte určitě doma.

Ingredience:

  • 3 hrnky červeného, bílého, nebo černého rybízu
  • 1 a ¼ hrnku cukru (cukr můžete přidat, nebo ubrat podle kyselosti rybízu)
  • 1 a ¼ hrnku vody
  • 2 lžíce citrónové šťávy

Postup:

  1. Rybíz očistěte od stonků a vyperte
  2. Cukr s vodou svařte společně s v hrnci dokud se cukr nerozpustí
  3. Do cukrového rozvaru nasypte rybíz, přiveďte k varu na 1 minutu.
  4. Rybíz sceďte dejte stranou a šťávu vraťte do hrnce.
  5. Ke šťávě přidejte citronovou šťávu a vařte dokud nebude lepivá (to poznáte tak, že dáte trošku mezi prsty a bude lepit jako lepidlo).
  6. Až budete mít lepivou šťávu, přisypte rybíz a přiveďte vše k varu a ihned vypněte.
  7. Směs dejte do čistých sklenic a zavíčkujte.
  8. Sklenice dejte na 10 minut do vroucí vody a nechte vychladnout.
Sklenice s rybízovou zavařeninou.
Zdroj: amythielen.com

Pokud nechcete sklenice s kompotem uchovávat celou zimu, můžete je po vychladnutí dát do lednice, kde vydrží cca měsíc.

Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.