Zálivka na hlávkový salát

Zálivka na hlávkový salát
Příprava: 7 minut Počet porcí: 4

Toto je recept na salátovou zálivku, kterou můžete používat každý den. Trik spočívá v tom, že jí uděláte do sklenice, abyste jí mohli pořádně protřepat, čímž se olej a ocet emulgují, to znamená, že se smíchají a zhoustnou, takže salát pěkně obalí.

Co budeme potřebovat

  • 1 polévková lžíce jakéhokoli octa nebo citronové šťávy
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje nebo jiného neutrálního oleje
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice (nebo jiné nekořeněné hladké hořčice)
  • 1/2 lžičky soli a pepře

Volitelné přísady

  • 1/2 – 1 malý stroužek česneku, prolisovaný drtičem nebo rozdrcený
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1/4 lžičky cukru
  • 1 lžička medu
  • najemno nasekané čerstvé bylinky
  • 1/2 lžičky sušených bylinek
  • špetka chilli papriček

Postup

  • Vložte přísady na dressing a zvolené další příchutě do sklenice a dobře protřepejte, dokud se hořčice nerozpustí.
  • Vystačí na velký listový salát pro 4 osoby.
Miska plná hlávkového salátu s další zeleninou.
Zdroj: neighborfoodblog.com

Pokud nemáte rádi kefír, lze ho nahradit klasickým mlékem nebo i smetanou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.