Jak udělat nejlepší okurkový salát se sladkou a pikantní zálivkou z octa, trošky cukru a dijonské hořčice? Připravte si tento recept na salátovou zálivku a okurky už nebudete jíst jinak!
Co budeme potřebovat
- 2 bez semenné okurky
- sůl
- 2 až 3 lžičky krupicového cukru, podle toho, jak sladký salát máte rádi
- 60 ml jablečného octa
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 střední červená cibule, nakrájená na tenké plátky
Postup
- Okurky nakrájejte na tenké plátky, promíchejte se dvěma lžičkami soli a přidejte do cedníku nad dřezem nebo mísou.
- Nechte je 30 minut odpočinout.
- Okurky opláchněte studenou vodou a poté z nich vymačkejte přebytečnou vodu.
- Ve velké míse prošlehejte dvě lžičky cukru, octa a hořčice. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte další lžičku cukru.
- Přidejte okurky a červenou cibuli a poté promíchejte.
- Salát chlaďte alespoň 1 hodinu a až jeden den před podáváním.