Zálivka na okurkový salát

Zálivka na okurkový salát
Příprava: 10 minut Počet porcí: 4

Jak udělat nejlepší okurkový salát se sladkou a pikantní zálivkou z octa, trošky cukru a dijonské hořčice? Připravte si tento recept na salátovou zálivku a okurky už nebudete jíst jinak!

Co budeme potřebovat

  • 2 bez semenné okurky
  • sůl
  • 2 až 3 lžičky krupicového cukru, podle toho, jak sladký salát máte rádi
  • 60 ml jablečného octa
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 střední červená cibule, nakrájená na tenké plátky

Postup

  • Okurky nakrájejte na tenké plátky, promíchejte se dvěma lžičkami soli a přidejte do cedníku nad dřezem nebo mísou.
  • Nechte je 30 minut odpočinout.
  • Okurky opláchněte studenou vodou a poté z nich vymačkejte přebytečnou vodu.
  • Ve velké míse prošlehejte dvě lžičky cukru, octa a hořčice. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte další lžičku cukru.
  • Přidejte okurky a červenou cibuli a poté promíchejte.
  • Salát chlaďte alespoň 1 hodinu a až jeden den před podáváním.
Zálivka z octa a hořčice na okurkový salát.
Zdroj: eatwell101.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.