Žampionová krémová polévka

Žampionová krémová polévka
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Žampionový krém je nestárnoucí klasika. Polévka, kterou si snadno můžete připravit kdykoliv během roku.

INGREDIENCE

  1. 2 lžíce másla
  2. 400 g čerstvých žampionů
  3. olej
  4. 1 cibule
  5. 2 lžíce mouky
  6. sůl
  7. pepř
  8. 700 ml kuřecího vývaru
  9. 100 ml smetany na vaření
  10. tymián

POSTUP

  • Žampiony očistěte, jeden rozkrájejte na plátky a dejte je stranou, ostatní pokrájejte na malé kousky.
  • V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli.
  • Přidejte kousky žampionů, osolte, přidejte špetku tymiánu a poduste dokud nezměknou a nepustí vodu.
  • Zaprašte moukou, pár minut opékejte a zalijte vývarem.
  • Přiveďte k varu a vařte na mírném plameni 15 minut.
  • Přilijte smetanu a provařte.
  • Odstavte z plotny a rozmixujte tyčovým mixérem.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Plátky žampionu orestujte na másle dozlatova.
  • Polévku servírujte ozdobenou čerstvým tymiánem a plátky žampionu.
žampionový krémová polévka v misce se lžící
Zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.