Žampionová omáčka s těstovinami

Žampionová omáčka s těstovinami

Náš recept na těstoviny se žampionovou omáčkou je prostě ta nejlepší volba! Připravte si tento krémový těstovinový pokrm s houbami ve dnech, kdy si potřebujete vychutnat něco dobrého. Smetana, parmezán, bílé víno, citronová kůra a petržel dělají z něčeho obyčejného něco luxusního.

Co budeme potřebovat

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)
  • 250 g žampionů (nakrájených na plátky)
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 200 ml husté smetany
  • 1 citron (kůra)
  • 200 g parmazánu
  • 300 g tagliatelle nebo linguini
  • ½ malého svazku petrželky (nasekané nadrobno)

Postup

  • Ve středním hrnci rozehřejte olej a máslo. Smažte cibuli na mírnou teplotu po dobu 10 minut nebo do změknutí.
  • Přidejte houby a vařte 10 minut na střední teplotu. Přidejte česnek a vařte 2 minuty.
  • Přilijte víno a přiveďte k varu, tekutinu zredukujeme na polovinu.
  • Přidejte smetanu a přiveďte k varu, poté přidejte citronovou kůru a parmazán.
  • Dochuťte solí a velkým množstvím černého pepře.
  • Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Nechte si 100 ml vody z těstovin.
  • Těstoviny v pánvi promíchejte se smetanovou žampionovou omáčkou a dostatečným množstvím odložené vody.
  • Přimíchejte petrželku, rozdělte do misek a přidejte extra parmazán navrch.

Abyste si mohli v klidu a pohodlí připravit naší žampionovou omáčku nebo kteroukoliv jinou, doporučujeme si pořídit hlubokou pánev. Tak se vám už nikdy nic nevylije při míchání na sporák! Koukněte na naší recenzi a vyberte si tu správnou!

Kopa těstovin smíchaných s krémovou žampionovou omáčkou.
Zdroj: saltandlavender.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.