Žampionová polévka

Žampionová polévka
Příprava: 5 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 8

Tato lahodná zdravá polévka z žampionů a zeleniny je bez tuku a navíc je taaak dobrá!  Dopřejte si chuťové orgie bez výčitek svědomí.

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 1 hrnek mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1 šálek cibule, nakrájené na plátky
  • 1 hrnek pórku, rozpůleného a nakrájeného na plátky
  • 3/4 šálku nakrájeného řapíkatého celeru
  • 3 velké stroužky česneku, nasekané nahrubo
  • 2 lžičky lístků čerstvého tymiánu
  • 1 kg žampionů, opláchnutých a nakrájených na silné plátky
  • 6 šálků kuřecího vývaru   
  • 1 lžička mořské soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře

Postup

  1. Rozpusťte máslo ve velkém hrnci na střední teplotě.
  2. Přidejte mrkev, cibuli, pórek, řapíkatý celer a česnek.
  3. Vařte a restujte, dokud nezměkne, ale nezačne hnědnout, asi 10 minut.
  4. Přidejte tymián, žampiony, kuřecí vývar, sůl a pepř.
  5. Zahřívejte do varu, poté stáhněte na nízkou teplotu, přikryjte a vařte na mírném ohni 30 minut.
  6. Sundejte z ohně, nalijte do misek a podávejte.
Polévka z žampionů a zeleniny servírovaná v misce.
www.inspirationkitchen.com

Víte o tom, že krůtí patří k těm nejdietnějším masům? Nejen z toho důvodu je vhodné ho zařadit do vašeho jídelníčku. Inspirujte se našimi recepty na dušené krůtí maso a dopřejte si zdravé a chutné jídlo v několika obměnách.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.