Žampionová polévka se smetanou

Žampionová polévka se smetanou
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Když nevíte, co s letošní úrodou uvařte si jedinečný recept na smetanovou polévku z hub.

Co budeme potřebovat

  • 300 g hub
  • ½  cibule (nasekaná najemno)
  • 1 celerová nať
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 hrnek smetany na vaření
  • 1 hrst pažitky
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na olivovém oleji orestujeme cibuli, česnek, celerovou nať a houby.
  2. Zalijeme vývarem a vaříme přibližně 15 minut.
  3. Rozmixujeme dohladka.
  4. Osolíme. Opepříme.
  5. Vmícháme smetanu.
  6. Podáváme posypané čerstvou pažitkou.

Vydatná polévka se smetanou je ideálním předkrmem před pokrmy s lehkou rybou nebo lehkými recepty na křehké kuřecí maso.

Krásně zdobený talířek, plný krémové, lahodné houbové polévky.
Zdroj: ricardocuisine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.