Žampionovo-bramborová polévka

Žampionovo-bramborová polévka
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6

Tak trochu jiná bramboračka. Místo hříbků žampiony a také trocha kopru.Tento recept je snadný na přípravu a plný zdravé zeleniny a bylinek.

 Ingredience:

  • 500 g žampionů
  • 2 středně velké pórky nakrájené na plátky
  • 2 velké mrkve nakrájené na plátky
  • 6 lžic másla
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 600 g brambor
  • 1 lžíce čerstvého kopru (plus snítky na ozdobení)
  • 1 čajová lžička soli
  • špetka pepře
  • 1 bobkový list
  • 30 g hladké mouky
  • 250 ml smetany ke šlehání (vysokoprocentní)

Postup:

  • V hrnci nechte rozehřát máslo (3 lžíce), přidejte pórek, mrkev a restujte zrhuba 5 minut do měkka. 
  • Orestovanou zeleninu zalijte vývarem, přidejte na kostičky nakrájené brambory, kopr, bobkový list, sůl a pepř. 
  • Přiveďte k varu, poté snižte teplotu, přikryjte poklicí a duste zhruba 15-20 minut nebo dokud brambory nezměknou.
  • Mezitím na pánvi orestujte na zbylém másle žampiony po dobu 4-6 minut, poté vsypte houby do polévky.Z polévky vyndejte zároveň s tím bobkový list a nechte dál vařit na nízkém ohni.
  • V malé misce důkladně rozmíchejte mouku se smetanou, směs pak postupně vmíchejte do polévky.
  • Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 2 minuty, dokud se polévka nezahustí.
  • Podávejte se snítkou kopru nebo jinou čerstvou bylinkou.
Polévka s žampiony a bramborami
damndelicious.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.