Žampionový guláš s bramborem z pomalého hrnce

Žampionový guláš s bramborem z pomalého hrnce

Guláše máme zafixované s masem, ale věřte, že pokud někdo maso nemůže nebo nechce jíst, je tato varianta ideální náhražkou. Chutná skvěle a jeho příprava netrvá nijak dlouho.

Ingredience:

  • 600 g čerstvých bílých žampionů
  • 1 lžíce sušené mleté cibule
  • 3 rozdrcené stroužky česneku
  • 400 g nakrájených rajčat
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 300 g rajčatové pasty
  • 2 polévkové lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička celého kmínu
  • Sůl podle chuti
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 250 g vaječných nudlí
  • 1/2 hrnku zakysané smetany

Postup:

  • Žampiony nakrájíme na plátky a zatím odložíme stranou.
  • Připravíme si pomalý hrnec a dáme do něj nakrájené houby, sušenou cibuli a česnek.
  • Přimícháme nakrájená rajčata, zeleninový vývar, rajčatovou pastu, papriku, oregano, kmín i pepř.
  • Zamícháme, osolíme a ještě jednou důkladně promícháme.
  • Zaklopíme a vaříme až 9 hodin, když máme nízkou teplotu, naopak při vyšší teplotě stačí 4 1/2 hodiny.
  • Před koncem vaření si uvaříme nudle podle návodu na obalu.
  • Hotovou směs odklopíme a vmícháme zakysanou smetanu.
  • Servírujeme s uvařenými nudlemi ozdobené lístky oregana.
Omáčka se žampiony s vůní oregana.
Zdroj: https://www.bhg.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.