Žampionový sos ke grilovaným steakům

Žampionový sos ke grilovaným steakům

Žampiony jsou nedílnou součástí našich kuchyní, i když nejraději je připravujeme jen tak restované s vajíčkem či na pizze. Ovšem v tomto případě jsou součástí naprosto dokonalého sosu, který podráždí vaše chuťové pohárky.

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 velkou žlutou cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g hnědých žampionů
  • 3 lžíce neslaného másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 1/2 hrnku hovězího vývaru
  • 2 lžíce Worcestrové omáčky
  • Sůl podle chuti
  • Špetka mletého černého pepře

Postup:

  • Do pánve dáme olivový olej a zahřejeme na středním ohni.
  • Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a vaříme po dobu 3 minut.
  • Jakmile cibule zesklovatí, přihodíme prolisovaný česnek a necháme vařit dalších 30 sekund, až česnek provoní celou kuchyň.
  • Houby nakrájíme na plátky a vhodíme do pánve.
  • Necháme restovat zhruba 3 minuty, dokud nezískají zlatavý nádech a nezměknou.
  • K houbám dáme rozpustit máslo, zasypeme moukou a za stálého míchání necháme povařit cca 1 minut, aby mouka trochu zhnědla.
  • Stále mícháme, a přitom pomalu přiléváme hovězí vývar.
  • Vaříme 4 až 5 minut, poté dochutíme Worcestrovou omáčku, a nakonec osolíme i opepříme podle chuti.
  • Při servírování omáčkou zalijeme hotové grilované steaky.
Omáčka z čerstvých žampionů k hovězímu masu.
Zdroj: https://cafedelites.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.