Plněné houby jsou jak snadným předkrmem, tak chutnou přílohou.
Ingredience
- rostlinný olej
- 500 g žampionů
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1/4 hrnečku strouhanky
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 1/3 hrnku čerstvě nastrouhaného parmezánu, trochu nechte na posypání
- 1/3 hrnku smetanového sýra, měkkého
- hrst čerstvě nasekané petržele na ozdobu
- hrstka čerstvě nasekaného tymiánu
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C. Plech na pečení vymažte rostlinným olejem.
- Odstraňte nožičky z hub a nahrubo je nasekejte. Kloboučky žampiónů vyskládejte na plech.
- Na pánvi rozpusťte kousek másla.
- Přidejte nasekané nožičky hub a vařte, dokud není voda z hub vypařená, přibližně 5 minut.
- Poté přidejte česnek a vařte další 1 minutu, dokud nebude česnek více vonět.
- Přidejte strouhanku a opět nechte opékat další 3 minuty.
- Směs na pánvi dochutíte solí a pepřem.
- Odstraňte pánev z plotýnky a nechte směs mírně vychladnout.
- Ve velké misce smíchejte směs houbových stonků, parmezánu, smetanového sýra, petrželky a tymiánu.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Naplňte houbové kloboučky náplní a posypte je parmezánem.
- Vložte do trouby a pečte přibližně 20 minut, dokud houby nejsou měkké a náplň se sýrem na vrchu není zlatá.
- Nakonec ozdobte petrželkou.