Žampiony naplněné sýrem

Žampiony naplněné sýrem

Plněné houby jsou jak snadným předkrmem, tak chutnou přílohou.

Ingredience

  • rostlinný olej
  • 500 g žampionů
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1/4 hrnečku strouhanky
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1/3 hrnku čerstvě nastrouhaného parmezánu, trochu nechte na posypání
  • 1/3 hrnku smetanového sýra, měkkého
  • hrst čerstvě nasekané petržele na ozdobu
  • hrstka čerstvě nasekaného tymiánu

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C. Plech na pečení vymažte rostlinným olejem.
  • Odstraňte nožičky z hub a nahrubo je nasekejte. Kloboučky žampiónů vyskládejte na plech.
  • Na pánvi rozpusťte kousek másla.
  • Přidejte nasekané nožičky hub a vařte, dokud není voda z hub vypařená, přibližně 5 minut.
  • Poté přidejte česnek a vařte další 1 minutu, dokud nebude česnek více vonět.
  • Přidejte strouhanku a opět nechte opékat další 3 minuty.
  • Směs na pánvi dochutíte solí a pepřem.
  • Odstraňte pánev z plotýnky a nechte směs mírně vychladnout.
  • Ve velké misce smíchejte směs houbových stonků, parmezánu, smetanového sýra, petrželky a tymiánu.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Naplňte houbové kloboučky náplní a posypte je parmezánem.
  • Vložte do trouby a pečte přibližně 20 minut, dokud houby nejsou měkké a náplň se sýrem na vrchu není zlatá.
  • Nakonec ozdobte petrželkou.
pečené sýrové žampiony s petrželkou
zdroj: delish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.