Tyto plněné žampiony jsou naprosto luxusní! Mleté hovězí maso, slanina a 3 různé druhy sýrů dělají z tohoto pokrmu dokonalý předkrm či perfektní svačinku, kterou si zamilují naprosto všichni.
Co budete potřebovat
- 200 g libového mletého hovězího masa
- ½ cibule nakrájené nadrobno
- ¼ lžičky česnekového prášku
- 4 lžíce smetanového sýra
- 2 lžičky kečupu
- ½ lžičky hořčice
- 3 plátky slaniny
- trochu worcesterské omáčky
- 15 středních až velkých žampionů
- ¼ šálku strouhaného čedaru
- ¼ šálku strouhané mozzarelly
Postup
- Předehřejte troubu na 190°C.
- Slaninu opečte dokřupava, nechte okapat na papírových utěrkách, rozdrobte a dejte stranou.
- Na pánvi restujte mleté hovězí maso spolu s cibulí a česnekovým práškem, dokud nebude maso propečené.
- Zbylou šťávu slijte.
- K masu přidejte smetanový sýr a míchejte, dokud se nerozpustí.
- Přidejte kečup, hořčici, mozzarellu, worcesterskou omáčku, rozdrobenou slaninu a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Plech vyložte pečícím papírem a naplňte každý klobouček žampionů masovou směsí.
- Posypte strouhaným čedarem a pečte 20 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a žampiony nejsou hotové.
- Dobrou chuť!