Opravdový kulinářský poklad velikosti sousta! Žampiony plněné bohatou směsí z mletého hovězího masa, modrého sýra a pažitky a pečené dozlatova uspokojí všechny vaše chuťové buňky.
Co budete potřebovat
- 200 g mletého hovězího masa
- 36 až 40 malých žampionů (o průměru 3 až 5 cm)
- 1/4 lžičky soli
- 1/3 šálku rozdrobeného modrého sýra
- 1/4 šálku celozrnné strouhanky
- 3 lžíce nasekané pažitky
- 1/2 lžičky steakového koření
Postup
- Předehřejte troubu na 190°C.
- Odstraňte a dejte stranou nožičky ze žampionů.
- Kloboučky ze žampionů osolte a dejte stranou.
- Nasekejte nožičky a nechte si cca 1/2 šálku, zbytek vyhoďte.
- Smíchejte mleté hovězí maso, nasekané nožičky, modrý sýr, strouhanku, 3 lžíce pažitky a steakové koření.
- Hovězí směs rovnoměrně naneste do kloboučků.
- Dejte plněné žampiony na grilovací pekáč do trouby a pečte 15 – 20 minut.
- V případě potřeby posypte další pažitkou.
- Dobrou chuť!
Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub, ve kterých vám ukážeme, jak si správně vybrat. Kdo vyhrál v našem srovnání?