Žampiony plněné modrým sýrem

Žampiony plněné modrým sýrem
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Tak tohle je naprosto luxusní předkrm či svačinka! Kloboučky žampionů plněné směsí smetanového a modrého sýra, cibule, česneku, bílého vína a citronové šťávy jsou nezapomenutelnou delikatesou, kterou prostě musíte vyzkoušet!

Co budete potřebovat

  • 24 velkých hnědých žampionů, očištěných
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ cibule, nakrájená
  • 4 stroužky česneku, lisované
  • 2 lžíce bílého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • ¼ šálku strouhanky
  • 110 g smetanového sýra
  • ½ šálku modrého sýra
  • ¼ lžičky soli nebo podle chuti
  • ¼ lžičky pepře nebo podle chuti
  • 1 lžíce petrželky (na ozdobu)

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Očistěte žampiony kartáčkem na houby a poté jemně odstraňte nožičky, aniž byste žampiony polámali.
  • Žampiony položte na pekáč a pečte je 10 až 15 minut, dokud z nich nevyteče voda.
  • Případnou další vlhkost nasajte papírovými ubrousky.
  • Nakrájejte nožičky žampionů.
  • Do pánve přidejte máslo a olivový olej a zahřívejte, dokud se máslo na střední teplotě nerozpustí.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezesklovatí.
  • Přidejte nakrájené nožičky a restujte další 3 minuty.
  • Dále přidejte víno, citronovou šťávu a strouhanku a promíchejte.
  • Přidejte také smetanový sýr a dobře míchejte, dokud se smetanový sýr nerozpustí a nezapracuje do směsi.
  • Nakonec přidejte modrý sýr, promíchejte a vařte dalších pár minut.
  • Osolte a opepřete a naplňte žampiony náplní.
  • Pečte 10 až 15 minut.
  • Ozdobte petrželkou.
Kloboučky žampionů plněné směsí smetanového a modrého sýra, cibule, česneku, bílého vína a citronové šťávy.
www.jocooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.