Žampiony plněné křupavou slaninou a slaným parmazánem a pečené k dokonalosti si naprosto zamilujete! Navíc jsou jednoduché na přípravu a nejen díky tomu si je nepřipravíte pouze jednou.
Co budete potřebovat
- 1/2 šálku parmazánu
- 6 plátků slaniny, osmažené a nakrájené
- 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
- 1/4 lžičky soli nebo podle chuti
- 1/4 lžičky pepře nebo podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g velkých žampionů, očištěných a bez nožiček
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Do středně velké mísy přidejte parmazán, slaninu, petrželku a sůl a pepř podle chuti.
- Vše smíchejte dohromady a dejte stranou.
- Do velké pánve vhodné do trouby přidejte olivový olej a zahřejte na středním plameni.
- Přidejte žampiony a opékejte asi 2 až 3 minuty z každé strany, dokud nezačnou trochu hnědnout.
- Do každého žampionu přidejte asi 1 polévkovou lžíci sýrovo-slaninové směsi.
- Vložte plněné žampiony do trouby a pečte 5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí.
- Dobrou chuť!
Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek. Kdo vyhrál v našem srovnání?