Žampiony plněné slaninou a parmazánem

Žampiony plněné slaninou a parmazánem
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 8

Žampiony plněné křupavou slaninou a slaným parmazánem a pečené k dokonalosti si naprosto zamilujete! Navíc jsou jednoduché na přípravu a nejen díky tomu si je nepřipravíte pouze jednou.

Co budete potřebovat

  • 1/2 šálku parmazánu
  • 6 plátků slaniny, osmažené a nakrájené
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • 1/4 lžičky soli nebo podle chuti
  • 1/4 lžičky pepře nebo podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g velkých žampionů, očištěných a bez nožiček

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Do středně velké mísy přidejte parmazán, slaninu, petrželku a sůl a pepř podle chuti.
  • Vše smíchejte dohromady a dejte stranou.
  • Do velké pánve vhodné do trouby přidejte olivový olej a zahřejte na středním plameni.
  • Přidejte žampiony a opékejte asi 2 až 3 minuty z každé strany, dokud nezačnou trochu hnědnout.
  • Do každého žampionu přidejte asi 1 polévkovou lžíci sýrovo-slaninové směsi.
  • Vložte plněné žampiony do trouby a pečte 5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí.
  • Dobrou chuť!
Žampiony plněné křupavou slaninou a slaným parmazánem.
www.jocooks.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.