Žampiony s náplní mletého masa

Žampiony s náplní mletého masa

Jednoduchý předkrm na párty nabitý všemi příchutěmi vaší oblíbené italské masové omáčky v jednom.

Ingredience

  • 900 g žampionů
  • 450 g mletého hovězího masa
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky pepře
  • 1 čajová lžička italského koření
  • špetka vloček chilli koření
  • 1 a 1/2 šálku rajčatové omáčky
  • 1 šálek nastrouhaného sýra mozzarella
  • 1/4 šálku strouhaného sýra parmezánu

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Houby opláchněte a zbavte nožiček. Čepičky vyskládejte na plech, aby se daly později plnit.
  • Na velké pánvi rovnoměrně osmahněte mleté maso, dokud není hnědé.
  • Přidejte česnek, sůl, pepř, italské koření a vločky z chilli koření, důkladně zamíchejte a opékejte další 1 až 2 minuty.
  • Následně přidáme rajčatovou omáčku a necháme dusit po dobu 15 až 20 minut, nebo dokud není směs velmi hustá a přebytečná voda není odpařená.
  • V případě potřeby dochuťte solí nebo pepřem.
  • Když je masová směs hotová, naplňte jí houbové čepičky.
  • Masovou směs v houbách následně posypte mozzarellou a parmazánem.
  • Pečte při teplotě 150°C po dobu 20 až 25 minut, nebo dokud nebudou houby měkké a sýr nebude zlatohnědý.
zapečené plněné žampiony s masem
zdroj: cupcakesandkalechips.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.