Jednoduchý předkrm na párty nabitý všemi příchutěmi vaší oblíbené italské masové omáčky v jednom.
Ingredience
- 900 g žampionů
- 450 g mletého hovězího masa
- 1 stroužek česneku, mletý
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky pepře
- 1 čajová lžička italského koření
- špetka vloček chilli koření
- 1 a 1/2 šálku rajčatové omáčky
- 1 šálek nastrouhaného sýra mozzarella
- 1/4 šálku strouhaného sýra parmezánu
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Houby opláchněte a zbavte nožiček. Čepičky vyskládejte na plech, aby se daly později plnit.
- Na velké pánvi rovnoměrně osmahněte mleté maso, dokud není hnědé.
- Přidejte česnek, sůl, pepř, italské koření a vločky z chilli koření, důkladně zamíchejte a opékejte další 1 až 2 minuty.
- Následně přidáme rajčatovou omáčku a necháme dusit po dobu 15 až 20 minut, nebo dokud není směs velmi hustá a přebytečná voda není odpařená.
- V případě potřeby dochuťte solí nebo pepřem.
- Když je masová směs hotová, naplňte jí houbové čepičky.
- Masovou směs v houbách následně posypte mozzarellou a parmazánem.
- Pečte při teplotě 150°C po dobu 20 až 25 minut, nebo dokud nebudou houby měkké a sýr nebude zlatohnědý.