Tyto česnekové žampiony na pánvi ochucené rozmarýnem a parmazánem jsou rychlou, ale extrémně lahodnou přílohou, která oživí každé jídlo! Nemůžete se nabažit hub? Tyto plněné žampiony se sýrem si zamilujete.
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 600 g žampionů (nakrájené na půlku)
- sůl
- 1 lžička nasekaného čerstvého rozmarýnu
- 3 stroužky česneku (prolisované)
- 4 lžíce strouhaného parmezánu
- 1 lžíce čerstvé petrželky
Postup
- Rozpalte velkou pánev s olivovým olejem a máslem, přidejte nakrájené žampiony nejprve řezem dolů a okořeňte nasekaným rozmarýnem.
- Žampiony opékejte 3–4 minuty, dokud houby nezezlátnou.
- Poté je obraťte a nechte ještě pár minut péct.
- Na úplný závěr přidejte prolisovaný česnek a promíchejte.
- Česnek nechte 30 sekund vařit, poté houby posypte parmazánem a znovu promíchejte, aby sýr houby obalil a opékejte ještě 30 sekund, poté dochutíme solí podle chuti.
- Stáhněte teplotu a podávejte s nastrouhaným parmazánem a nasekanou čerstvou petrželkou.