Milujete houby v jakoukoliv roční dobu? Pak rozhodně vyzkoušejte tyto recepty se žampiony.
Jsou chutné, dostupné po celý rok, mají univerzální použití a perfektně nahradí klasické lesní houby.
Můžete z nich připravit v podstatě cokoliv, na co dostanete chuť a uděláte tak radost nejen svým chuťovým buňkám, ale i své rodině a přátelům.
Posbírali jsme pro vás ty nejzajímavější pochoutky, po kterých se budete olizovat ještě druhý den.
Naše recepty
Co je panko strouhanka?
V našem článku jste mohli narazit na výraz panko strouhanka, což je speciální japonský produkt, který má sice totožné použití jako naše klasická strouhanka, ale přitom je úplně jiná.
Panko je charakteristická daleko hrubší strukturou. Vzhledově se podobá drobným vločkám. Tato strouhanka se připravuje z čerstvého bílého chleba. Ten se umele či nastrouhá nahrubo.
Velkou výhodou této strouhanky je větší křupavost výsledných pokrmů, ale i fakt, že během smažení do sebe nevsákne tolik tuku. Přestože na ní můžeme narazit na celém světě, nejpoužívanější je jednoznačně v Asii. Jediné, co nás moc nepotěší je její cena, což ovšem neznamená, že si jí nemůžeme vyrobit i doma.