Výborné recepty na pečenou bramborovou kaši v troubě! Ochutnejte naše lahodné kombinace s masem

V lednici na vás už druhý den čeká kaše z brambor, ale chuť na ní vás přešla.

Zkuste tyto lahodné recepty na zapečenou bramborovou kaši a uvidíte, jak vám zachutná.

Je to neotřelý způsob, jak si tuto dětskou dobrotu vychutnat zcela jinak.

Ochutnáte ji s námi?

Původ zapečené bramborové kaše

Pokrm z brambor neboli Shepherd’s Pie, je původem z Britských ostrovů, který se skládá ze zeleniny a nakrájeného masa upečené v troubě s bramborovou kaší.

Britské kuchařky z 18. století obsahují recepty na „cottage pie“, recept na tvarohový koláč s nakrájenými vařenými bramborami s nakrájeným hovězím masem, zeleninou a omáčkou.

Shepherd’s pie (pastýřský koláč) je další variací na cottage pie. Ve své klasické podobě, jak už název napovídá, se k masové náplni používá jehněčí maso. Hlavním rozdílem je, že kromě jehněčího lze do receptu na pastýřský koláč začlenit jakékoli maso, včetně kuřecího a dokonce i ryby, stejně jako širokou škálu zeleniny, jako je cibule, hrášek a zelenina.

Shepherd’s Pie může být také vegetariánský a dokonce veganský, což v podstatě umožňuje kuchařům využít zbytky z předchozích jídel příjemným způsobem.

Název „shepherd’s pie“ se poprvé objevil v anglické kuchařce z roku 1877, která pokrm připisuje Skotsku a zároveň si stěžuje, že je „příliš moučný“, protože bramborová kaše byla zasypána pšeničnou moukou. Pokrm je bezpochyby ještě mnohem starší. Některé kuchařky rozlišují mezi irskou a skotskou verzí, první používá jehněčí a druhá hovězí a tuřín.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.