Zapečená mísa s letním ovocem

Zapečená mísa s letním ovocem
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 10

Pro letní měsíce je tenhle crumble naprosto ideální. Přestože je to zapékaný dezert, rozhodně stojí za to. Je chutný, šťavnatý a osvěžující.

Ingredience:

  • 6 hrnků čerstvého ovoce – broskve, maliny, borůvky, jahody
  • 3/4 hrnku krystalového cukru
  • 1,5 hrnku hnědého cukru
  • 1 chemicky neošetřený citron
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 1/4 lžičky soli
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kostka másla
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • vanilková zmrzlina na ozdobu

Postup:

  • Připravíme si pekáč nebo zapékací misku a vymažeme máslem, kterým rozhodně nemusíme šetřit.
  • Ovoce propláchneme, necháme okapat a poté nasypeme do velké mísy.
  • Přisypeme 1/2 hrnku krystalového cukru, 1/2 hrnku hnědého, strouhanou citronovou kůru, 1 lžičku skořice, vanilkový extrakt, kukuřičný škrob a 1/4 lžičky soli.
  • Důkladně promícháme a pustíme se do přípravy drobenky.
  • V jiné misce smícháme 1/4 hrnku krystalového cukru, 1 hrnek hnědého cukru, 1 lžičku skořice, mouku, a 1 lžičku soli.
  • Přilijeme rozpuštěné máslo s vanilkovým extraktem a prsty začneme zpracovávat, aby se všechny suroviny propojily s máslem a vznikly drobné kousky.
  • Předehřejeme si troubu na 180°C.
  • Ovoce přendáme do připraveného pekáčku, pokryjeme drobenkou a dáme do předehřáté trouby na 40 až 45 minut. Případně i méně, záleží na typu trouby. Důležité je, aby získal povrch zlatohnědý nádech.
  • Upečené vyjmeme z trouby a zhruba na 30 – 60 minut odložíme stranou.
  • Poté můžeme servírovat ozdobené vanilkovou zmrzlinou, případně i šlehačkou nebo čokoládou, co kdo má rád.
Letní crumble s ovocem.
Zdroj: https://www.today.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.