Vychutnejte si nejlepší recepty na zapečenou růžičkovou kapustu v různých obměnách!
Díky nám si jí zamiluje každý.
Ochutnejte jí se sýrem, slaninou, bramborami, smetanou nebo na pikantní způsob.
Jaký vyzkoušíte, jako první?
Naše recepty
Zdravotní benefity růžičkové kapusty
Růžičková kapusta má mnoho zdravotních výhod, ale vyniká jejich působivý obsah antioxidantů.
Růžičková kapusta má vysoký obsah antioxidantů, sloučenin, které podporují celkové zdraví a pomáhají předcházet poškození buněk (5, 6).
Kapusta má vysoký obsah vlákniny jen 60 g uvařené růžičkové kapusty obsahuje 2 gramy vlákniny, ta může zmírnit zácpu, snížit riziko srdečních chorob.
Růžičková kapusta je dobrým zdrojem vitamínu K, je to důležitá živina, která hraje ve vašem těle zásadní roli. Je nezbytný pro koagulaci, tvorbu krevních sraženin, které zastavují krvácení.
Vitamin K může také hrát roli při růstu kostí a mohl by pomoci chránit před osteoporózou.
Kromě působivého nutričního profilu a dlouhého seznamu zdravotních výhod může růžičková kapusta pomoci udržet stabilní hladinu cukru v krvi.