Recept na snadné pečené kuře s růžičkovou kapustou, který je plný chuti česneku, citronu, dijonské marinády a křupavé slaniny. Rychlá večeře, která potěší celou vaši rodinu!
Co budeme potřebovat
- 6 kuřecích stehen bez kostí a kůže
- hrst nasekané čerstvé petrželky
- 2 nasekané stroužky česneku
- lžička dijonské hořčice
- lžička cibulového prášku
- 30 ml olivového oleje
- 15 ml čerstvé citronové šťávy
- sůl
- černý pepř
- 6 proužků slaniny (nakrájené)
- 270 g růžičkové kapusty (nakrájené na poloviny)
Postup
- Do velké skleněné mísy přidejte kuře a všechny ingredience (kromě slaniny a růžičkové kapusty) a vše dobře promíchejte.
- Misku zakryjte potravinářskou fólií a dejte kuře do lednice marinovat na 30 minut (minimálně) nebo přes noc.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Na velkou pánev nebo plech na pečení přidejte kuře a růžičkovou kapustu.
- Pečte asi 35-40 minut, dokud kuře není propečené
- Zatímco je kuře v troubě, opékejte slaninu na pánvi, nebo dokud není pěkně křupavá.
- Jakmile jsou kuře a růžičková kapusta hotové, vyjměte je z trouby a servírujte s nakrájenou slaninou.