Příprava: 10 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 12 dkg rýže
- 5 dl mléka
- špetka soli
- 2–3 lžíce cukru (podle chuti)
- 1 vanilkový cukr (nemusí být)
- 1 tvaroh
- 3 vejce
- drobné ovoce
- máslo
- ovoce
Postup receptu
- Ovoce můžeme použít čerstvé, kompotované nebo mražené
- Mohou to být třešně, višně, borůvky, rybíz a další
- Větší ovoce pokrájíme na kousky
- Z rýže, mléka a špetky soli uvaříme kaši, ke konci vaření přidáme cukr a necháme zchladnout
- Pak kaši urovnáme do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací misky, potřeme tvarohem rozmíchaným s vanilkovým cukrem, 3 žloutky a ovocem a přidáme sníh ušlehaný ze 3 bílků
- Zvolna zapékáme 30–40 minut v troubě