Tradiční babiččin recept na pečenou rýži na sladko se šťavnatými jablky. Vyzkoušejte s námi tuto sladkou dobrotu. Ani se nenadějete a přesunete se nazpět časem do vašich dětských let, kdy jste trávili prázdniny u babičky na návsi!
Co budeme potřebovat
- 250 g nevařené hnědé rýže
- 4 lžíce másla
- 500 ml jablečného pyré
- 200 g nakrájených oloupaných jablek
- 100 g třtinového cukru
- 2 lžičky mleté skořice
- Špetka soli
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- Rýži uvařme podle návodu na obalu
- Do horké rýže vmícháme 2 lžíce másla
- Přidáme jablečné pyré, jablka, třtinový cukr, 1 lžičku skořice a sůl
- Lžící do vymazaného hlubokého pekáče přidáme 2 lžíce másla
- Pekáč máslem vymažeme a vysypeme zbylou skořicí
- Sladkou rýži nalijeme do pekáče a vložíme do troubu
- Pečeme jí odkrytou při 180 stupních po dobu 35 minut
- Zapečenou rýžovou kaši můžeme podávat jak za tepla, tak za studena

Sladkou rýži můžete také ozdobit nakrájenými pistáciemi a mandlemi
Pokud chcete zachovat bílou barvu rýže, vynechejte kurkumu
K výrobě zdravější verze sladké rýže můžete místo cukru použít také třtinový nebo kokosový cukr
Pro tento recept na sladkou rýži se nejlépe hodí rýže basmati nebo jakákoli jiná dlouhozrnná rýže

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček