Zapečená stehýnka s hořčicí

Zapečená stehýnka s hořčicí

U tohoto receptu máte záruku, že si pochutnáte na šťavnatých, vysoce chutných a lahodných krůtích stehýnkách, ke kterým se budete moc rádi vracet.

Ingredience:

  • 1 kostka neslaného másla
  • 1 polévková lžíce uzené sladké papriky
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1/2 hrnku javorového sirupu
  • 2 – 4 krůtí stehna
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 – 2 hrnky vody
  • 1 velká cibule
  • 5 stonků řapíkatého celeru
  • 5 středně velkých mrkví
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 2 snítky tymiánu

Postup:

  • Troubu předehřejeme na 180°C.
  • Připravíme si malý hrnec, do kterého dáme máslo a necháme rozpustit.
  • Přisypeme 1 nasekanou snítku rozmarýnu i tymiánu, uzenou papriku, dijonskou hořčici i javorový sirup.
  • Důkladně promícháme a pomalu přivedeme k varu.
  • Potom odstraníme z tepla.
  • Vyndáme si pekáček s roštem, dáme do něj osolená a opepřená krůtí stehna.
  • Nejdříve je potřeba ze spodní strany polovinou směsi s javorovým sirupem.
  • Pak stehna otočíme a potřeme z druhé strany.
  • Do pekáčku dáme cibuli, celer, mrkev i zbývající rozmarýn a tymián.
  • Podlijeme vodou a dáme péct.
  • Pečeme zhruba 2 hodiny, přičemž každých 30 minut podléváme šťávou ze dna pekáčku.
  • Nakonec vyjmeme pekáč z trouby, zakryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočívat.
  • Servírujeme tak, jak máme rádi.
Masíčko z krůty s javorovým sirupem a uzenou paprikou.
Zdroj: https://www.jocooks.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.