Zapečená tarhoňa s rajčaty a fazolemi

Zapečená tarhoňa s rajčaty a fazolemi
Příprava: 180 minut Vaření: 165 minut Počet porcí: 4

Tak jako ostatní těstoviny i tato slovenská a maďarská specialita chutná skvěle zapečená. Tentokrát ve společnosti rajčat a fazolí.

Ingredience

  • 300 g tarhoni
  • 16 větších rajčat
  • 400 g loupaných rajčat z konzervy
  • 70 g rajského protlaku
  • 165 g černých fazolí
  • 200 g ricotty
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 PL olivového oleje
  • 200 ml červeného vína
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • 1 PL balzamikové redukce
  • špetka sušeného tymiánu, rozmarýnu a petrželky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Na rozpáleném oleji orestujte polovinu větších rajčat nakrájených na kousky společně s cibulí a česnekem. Přidejte sůl a pepř.
  • Následně směs vložte do pekáče a dejte na 15 minut zapéct do trouby předehřáté na 200 °C.
  • Posléze přelijte červeným vínem, přidejte rajčata z konzervy, protlak, sladkou papriku, balzamikovou redukci a bylinky. 
  • Snižte teplotu na 160 °C, přidejte tarhoňu, černé fazole a podlijte zeleninovým vývarem.
  • Pečte přibližně po dobu jedné hodiny.
  • Promíchejte a přidejte zbylou polovinu rajčat, dle potřeby opět podlijte vývarem či vodou.
  • Zapékejte další hodinu a půl nebo dokud tarhoňa i rajčata nezměknou. 
  • Poté nechte pokrm lehce vychladnout a podávejte s ricottou.
Zapečená tarhoňa s rajčaty.
zdroj: taste.co.za

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.