Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 80 dkg plátků tresky
- máslo
- 1 pórek
- 2 malé různobarevné papriky
- 80 dkg vařených brambor ve slupce
- 4 lžičky dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku
- olej
- jemně sekaná petrželová nať
- 50 ml bílého vína
Postup receptu
- Rybu mírně osolíme, opepříme, potřeme nastrouhaným česnekem a horčicí
- Uložíme minimálně na 1/2 hodiny do chladničky
- Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky o síle 1/2 cm
- Máslo rozehřejeme v pekáčku a brambory na něm opečeme, posypeme petrželovou natí a osolíme
- Troubu předehřejeme na 200°C
- V pánvi rozehřejeme olej, rybu na něm zprudka opečeme z obou stran asi 1 minutu a poskládáme do pekáčku na brambory
- Zalijeme vínem
- Pórek nakrájíme na velmi tenká kolečka a posypeme jím brambory s rybou
- Pečeme přibližně 35 minut