Tento recept se hodí spíše na ráno, kdy máte chuť na slanou snídani. Můžete využít starší housku z předešlého dne, tak alespoň neskončí v koši. Z uvedeného množství připravíte 4 porce zapečených vajec.
Ingredience
- 2ks housky (4 poloviny housky)
- 4 plátky šunky
- 4 plátky eidamu nebo goudy
- 4 vejce
- máslo (na osmažení housek, na vymazání formiček)
- koření dle chuti
Postup
- Formičky nebo mističky vymažte máslem.
- Na pánvi rozehřejte máslo a na něm osmažte každou polovinu housky.
- Do vymazaných formiček vložte na dno vždy polovinu housky, navrch plátek eidamu a šunky.
- Navrch do každé formičky rozklepněte jedno vejce.
- Dle chuti osolte, okořeňte a poté vložte do rozehřáté remosky, kde je zapékejte, dokud vejce neztuhne.